Kameleon Kindercoaching

Hoe ga ik te werk?

Kindercoaching is een laagdrempelige manier om kinderen én hun ouders op weg te helpen naar positieve verandering. Tijdens een coachingstraject vertrek ik steeds vanuit de noden van het gezin waarbij jouw kind centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt om aan die noden te kunnen beantwoorden en ik geef aandacht aan het proces en de emoties die ermee gepaard gaan. Ik werk op een ervaringsgerichte en unieke manier, aangepast aan de interesses, talenten, gevoelens en behoeften van het moment.

Ik geef nooit een kant en klare oplossing, elk kind is uniek in de ontwikkeling en heeft een andere aanpak nodig. Tijdens een coachingstraject vertrek ik vanuit de kwaliteiten die jouw kind al bezit. Zo gaan we op jullie eigen tempo op ontdekkingstocht in de belevingswereld van jouw kind en gaan we samen op zoek naar wat jullie kan helpen.

Zowel met ouders als met kinderen combineer ik verschillende werk- en spelvormen die het best aansluiten bij jullie noden als gezin. Afhankelijk van de hulpvraag en de leeftijd van het kind, zal ik vaker werken met de ouders dan met het kind.  

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Kennismakingsgesprek

Je neemt contact op en we plannen een telefonisch kennismakingsgesprek
We kijken wat Kameleon Kindercoaching voor jullie kan betekenen.

Oriëntatiegesprek

Een verkennend gesprek dat ongeveer 1 tot 2 uur zal duren. Ter voorbereiding kunnen jullie een vragenformulier invullen zodat ik vooraf een duidelijk beeld heb waar jullie hulpvraag om draait. 

Coachingsessies

Individueel trajectvoorstel op maat van jullie noden als gezin. We gaan actief en creatief aan de slag, op weg naar positieve verandering. Het wordt een bijzonder pad, waar persoonlijke groei centraal staat.

Evaluatiegesprek

  • Waarin zijn jullie gegroeid?
  • Wat nemen jullie mee?
  • Hoe zien jullie het verder?
  • Feedback

 

De band en samenwerking met jullie is tijdens dit coachingstraject van fundamenteel belang, want alleen samen kunnen we de belevingswereld en noden van jouw kind beter leren begrijpen. Zeker op jonge leeftijd is de wisselwerking en een open communicatie tussen ouders en kindercoach een onmisbaar aspect binnen een coachingstraject. Het is steeds mogelijk ideeën uit te wisselen, dingen aan te passen of het traject bij te sturen waar nodig.

Twijfel je nog?

Wil je weten of coaching op maat van JOUW kind écht iets voor jullie is?

Veel gestelde vragen

Samen gaan we na hoe ik jullie op weg kan helpen naar positieve verandering. Ik laat jullie tot inzichten komen binnen een veilige en ongedwongen sfeer. Zo zullen jullie ook handvaten ontdekken die jullie kunnen toepassen om beter tegemoet te komen aan de noden van jullie kind(eren). Ik beweeg mee op jullie ritme en en ik pas het traject aan aan jullie persoonlijke behoeftes en wensen. 

Kameleon Kindercoaching begeleidt:

  • Coachingstrajecten op maat van het kind
  • Kinderyoga 
  • Knutselworkshops
  • Ontdekkingstochten naar buiten

Bij ‘aanbod’ kan je hier meer informatie over vinden. 

Kinderyoga en knutselworkshops gaan door in gemeenschapscentra in Brussel. Buiten-doe-namiddagen gaan vanzelfsprekend buiten door. De locatie is afhankelijk van de inhoud van de sessie. Blijf op de hoogte via onze Instagram of Facebook pagina. 

Coachingsessies gaan door bij jullie thuis, binnen de vertrouwde omgeving van het kind, maar dit kan ook op verplaatsing doorgaan en is afhankelijk van de werkvorm en inhoud tijdens de sessie.

Een coachingstraject duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden waarbij we wekelijks of tweewekelijks een sessie inplannen. 
De duur en prijs van een traject worden vooraf vastgelegd in het trajectvoorstel en kan, naargelang de noden van het gezin, 1 maand verlengd worden.

De duur en prijs van een coachingstraject worden vooraf vastgelegd in het trajectvoorstel en kan, naargelang de noden van het gezin, 1 maand verlengd worden.

Een kennismakingsgesprek is steeds vrijblijvend en gratis. Dit gesprek vindt telefonisch plaats en duurt een half uurtje.

De prijs van kinderyoga en andere workshops zijn afhankelijk van de inhoud en materialen die tijdens de sessie ingezet worden. 
De prijzen variëren tussen de 10 en 20 euro per uur/sessie. 

Meer informatie hierover kan je vinden bij ‘Tarieven’. 

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder je contactgegevens in, dan contacteer ik jou zo snel mogelijk voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.