Kameleon Kindercoaching

Knutselworkshops

Wat en voor wie?

  • Kinderen van 4 tot 8 jaar
  • Kleine groepjes
  • Individuele aandacht
  • Geen prestatiedruk
  • Kinderen kunnen zichzelf zijn 
  • Deelnemen op eigen tempo of niveau
  • Elk werkje is uniek en niets is fout
  • Materialen en knutselopdrachten aangepast aan de leeftijd.


Om de kwaliteit te waarborgen en bewust te kunnen inspelen op de individuele noden van de kinderen, beperk ik het aantal deelnemers tot maximum 7 kinderen per sessie. 

aan de slag met onze handen

Wist je dat wanneer de handen en vingers van kinderen aan het werk gaan, de hersenen kunnen kalmeren en het lichaam tot rust kan komen? Zo krijgt jouw kind tijdens het knutselen ook de kans om te ontspannen en het hoofd even leeg te maken. En dat is soms écht nodig want op school worden kinderen al snel uitgenodigd om in hun hoofd te denken. Kinderen krijgen er enorm veel prikkels te verwerken en worden aangezet om te presteren. Soms kunnen kinderen veel prikkels om zich heen moeilijk filteren, waardoor hun emmertje al snel zal overlopen en ze heel intense emoties zullen beleven. Andere kinderen zullen bij een te veel aan prikkels eerder naar binnen keren in hun eigen wereldje om niet te moeten bezig zijn met de wereld om zich heen. Die kinderen hebben heel veel nood aan duidelijkheid in het hier en nu. 
painting-808011_1920

Tijdens het knutselen krijgt elk kind ruimte voor creativiteit op zijn of haar niveau. Het is een moment waar jouw kind kan experimenteren, nieuwe materialen kan ontdekken en nieuwe creaties kan maken. Ik vind het belangrijk om jouw kind écht kind te laten zijn, zodat jouw kind zich tijdens het knutselen kan uiten op een unieke manier, zonder prestatiedruk, zonder de focus te leggen op het resultaat maar wél op hoe jouw kind iets verwezenlijkt heeft, want dát is net waar jouw kind trots op mag zijn. 

Data & Locatie

Wil je weten wanneer deze workshops doorgaan?

Stuur een berichtje via de contactpagina en blijf steeds op de hoogte van het aanbod via de Facebook of Instagram pagina!